KNUS

KNUS står for Kærlighed Nærvær Udvikling Samspil.

Vi har netop afsluttet første KNUS-kursus, som er et kursus, hvor vi forsøger at træne mennesker med autisme i alt det, der har at gøre med at møde nye mennesker, fx venskaber, dating eller evt. en kæreste. Alt dette, hvor der er et hav af uskrevne regler, og som netop er noget af det, man er særligt udfordret på, hvis man har autisme, men som også er kompliceret og så dog alligevel lettere at navigere rundt i for alle os andre.

Vi kom på ideen med dette kursus, fordi undersøgelser viser, at unge med autisme oplever en højere grad af ensomhed end jævnaldrende med normal udvikling (21 % vs 4%). Behovet for kærlighed og nærvær er et helt basalt menneskeligt behov, men der eksisterer en udbredt misforståelse i samfundet omkring, at netop denne målgruppe ikke ønsker dette. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at de fleste børn og unge med højtfungerende autisme (Asperger) faktisk ønsker social kontakt, og at man bør derfor ikke misforstå̊ deres sociale tilbagetrukkethed som et ønske om at være i fred. Der er væsentlig forskel på ikke at ønske social kontakt og på ikke at have evnerne til at etablere den.

Kurset kommer blandt andet ind på følgende:

– Kropssprog ift. dating
– Hygiejne
– Hvordan bruger man sociale medier til at få kontakt
– Træning i smalltalk på dates
– Dating generelt og de uskrevne regler heromkring
– Seksualvejledning
– Hvordan man kan håndtere en afvisning eller selv afvise en, man ikke er interesseret i.
– At kunne tages andres perspektiv og træne sig i forestillingsevnen (som netop er en af kerneudfordringerne, når man har ASF).

HVORDAN ER MAN I ET FORHOLD?

Kurset består af fem kursusdage, hvor den femte kursusdag er en træningsgang, hvor vi tager ud i byen, hvor man så har mulighed for at afprøve det lærte, hvis det giver mening for den enkelte.
Kurset afholdes af pædagoger, der er ansat på Asgaard. Derudover har vi en seksualvejleder tilknyttet den kursusdag, hvor der er fokus på seksualitet.

Kurset koster 2.995 kr. incl. frokost og sodavand og det afholdes på Asgaard, primært i weekender.  På forsiden kan du se hvornår næste kursus finder sted.

Vil du vide mere om KNUS?
Så kontakt os her