Til sommer kan unge med en autismediagnose fra botilbuddet Asgaard se frem til at komme på kursus, hvor de bliver guidet til, hvordan man kan tackle kærlighedslivet.

Unge mellem 16 og 30 år med en autismediagnose kan se frem til, at der bliver oprettet et kursus til dem, som kan hjælpe dem med nærhed, sociale udfordringer, hygiejne og kærlighedslivet. Kurset er oprettet af Marie-Louise Winther og Morten Østergaard, der er tilknyttet Asgaard, som er et botilbud for unge med en autismediagnose. Morten Østergaard er en af dem, som skal være med til at undervise de unge i, hvordan de blandt andet håndterer kærlighedslivet.

Kurset kommer til at bestå af fem undervisningsgange, som hver har et forskelligt tema, som kan hjælpe de unge på vej.

– Det kan tænkes, at vi for eksempel skal snakke om ensomhed. Hvad ensomheden er, og hvordan de kan tackle ensomheden. Derudover kan vi også kigge på, hvorfor man har behov for at have en kæreste eller venner – altså en nærhed med andre mennesker, fortæller Morten Østergaard.

Bag kursets navn “Knus” ligger, at der skal tales om kærlighed, nærvær, udvikling og samspil.

Kurset skal give mod

Som en del af kurset skal der vises filmklip for de unge, der kan være med til at gøre dem klogere på forskellige situationer, når man for eksempel er på sin første date. Projektet har fået tildelt 20.000 kroner af den innovative fond, som man kan søge hvert år til autismetræf.

– Pengene skal bruges til de her filmklip, som bliver optaget på Teaterskolen Toppen i Odense. Derudover skal nogle af pengene også gå til promovering af projektet, fortæller Morten Østergaard og fortsætter:

– I første omgang tilbyder vi det internt til dem, der er tilknyttet Asgaard, og så er det meningen, at det skal bredes ud efterfølgende.

Hvis kurset ender med at blive bredt ud til større dele af landet, er Morten Østergaard ikke i tvivl om, at det kan være med til at give de unge mennesker mere mod, når det kommer til kærlighedslivet.

– Det kan være ret omfattende, hvordan man skal starte ud med for eksempel at tage kontakt, så vi vil give dem noget mod og noget viden om, hvordan de skal tackle det hele.

Kilde: Fyens.dk