Pårørende

Læs mere om pårørende

Som pårørende til en ung med ASF har man ofte mange bekymringer om fremtiden. Hvad skal der blive af ham/hende? Vil han/hun nogensinde kunne klare sig selv? Vil vi kunne trække os så meget, at vi kun er forældre?

Samtidig har man i årevis skullet indgå mange kompromisser i dagligdagen, for at hverdagen kunne hænge nogenlunde sammen.

Den unge har måske trukket sig mere og mere fra fællesskabet

Den unge har måske trukket sig mere og mere fra fællesskabet, har isoleret sig på værelset, vil ikke i skole og bytter fuldstændig om på nat og dag. Familien kompenserer for alt det den unge ikke kan – laver specialkost, vasker tøj, skærmer for den øvrige familie og er den unges sagsbehandler, talerør og advokat. Det er hårdt arbejde for hele familien!

Det kan være svært at række hånden ud og bede om støtte, men det kan være nødvendigt, hvis ikke hele familien skal gå i stykker.

Det kan også være svært at aflevere sit barn/unge menneske på et bosted og ikke have den styring i dagligdagen, som man plejer at have. Det her med at slippe ansvaret er ikke så nemt, når man nu har haft det helt inde under huden i så mange år.

Vi vægter et godt samarbejde højt

Vi vægter et godt samarbejde højt – vi ved, at I er eksperter på jeres børn/unge menneske og at vi kan lære rigtig meget af jer. Vi vil gerne have regelmæssig kontakt (hvis den unge har givet samtykke), så I er orienteret om hvad vi arbejde med.

Under fanen ”Asgaards tilbud” kan du læse nærmere om de muligheder der er for at få støtte fra Asgaard.

Hvis du tænker, at I kunne bruge et af Asgaards tilbud, så kom forbi og få en snak og hør nærmere. Det er sagsbehandler, der skal visitere til Asgaards tilbud.

63 40 70 71
asgaard@asgaard-fyn.dk
Nøddelunden 1 5580 Nr. Åby